Zemřel bývalý ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan

V sobotu opustil rozhlasový svět bývalý generální ředitel Peter Duhan. Zemřel ve věku 71 let. Poslední rozloučení proběhne 14.května v Praze, v kostele svatého Michala v Jirchařích.

Peter Duhan vedl Český rozhlas (ČRo) čtyři roky, v letech 2011-2015. Zdravotní problémy mu nedovolovaly pokračovat ve funkci generálního ředitele a v listopadu roku 2015 funkci opustil. Kromě zdravotních komplikací se tak rozhodl i kvůli tři čtvrtě roku trvajícím neshodám s Radou Českého rozhlasu.

Mimo nejvyšší funkce v ČRo a Československém rozhlasu pracoval Duhan během svého života i pro televizní stanici Cabel plus, spolupracoval i s Hospodářskými novinami a v ČRo pracoval i jako moderátor a redaktor. Spolupracoval se stanicí ČRo 6 – Rádio Svobodná Evropa.

V době, kdy Duhan šéfoval ČRo, vznikly například stanice ČRo Sport, Plus, Jazz nebo Rádio Junior. Naopak zrušeny byly stanice Leonardo, Rádio Česko a ČRo 6. Do programu se přidaly populární Minutové hry nebo Hovory z Lán, které byly o rok později zrušeny kvůli prezidentem pronesených vulgarismů.

Přidat komentář